Wat houdt een droomduiding in en wat levert het op?

1. Ons onderbewuste wil ons iets duidelijk maken
Dromen zijn signalen vanuit ons onderbewuste. Onder de vorm van beelden, en symbolen, situaties, enz… brengen ze boodschappen om inzicht te krijgen in onszelf, stappen te zetten of belangrijke juiste beslissingen te nemen, om innerlijk evenwicht en harmonie te bekomen en te behouden. Onze kostbare dromen helpen ons op weg naar persoonlijke groei. Blokkades worden losgemaakt, waardoor transformatieprocessen op gang komen. Hierdoor krijgen nieuwe impulsen de kans zich aan te dienen en te ontwikkelen.
2. Bizarre taal of beelden
Onze dromen geven ons vaak signalen in een taal die rechtstreeks tot onze gevoelswereld spreekt. Ze zijn een toegang naar ons diepere zelf. Hoe beter we de droomtaal begrijpen, hoe dichter we komen bij wat ons werkelijk bezighoudt.
Van een droom kan je ook best in de war en overstuur raken. Een verklaring van een droom geeft beter inzicht in je persoonlijke relaties en geeft de juiste kijk op je werkelijke gevoelens. Een droom is jouw eigen werkelijkheid. Jouw dromen zijn uniek, want niemand weet wat jij hebt meegemaakt en welke emoties je daarbij hebt ervaren. Een droomduiding kan je weer op weg helpen en inzichten geven zodat je weet wat de bedoeling van jouw droom is, de boodschap begrijpt en er naar kunt handelen. Een droom begrijpen, kan je leren.
3. Elke droom sluit aan bij je innerlijke wereld
Elke droominhoud zegt iets over jou als dromer. Het gedroomde beeld is een persoonlijk beeld van de dromer. Iedereen ervaart dromen anders, want de droominhoud zegt iets over jou persoonlijk. De antwoorden dienen van de dromer te komen.
Voorbeeld
Vaak dromen mensen dat ze verdrinken:
– voor de ene persoon kan verdrinken zijn: in te veel hooi op de vork nemen
– voor de ander persoon kan het betekenen: verdrinken in een moeilijke relatie.
– voor nog een ander persoon betekent het: verdrinken in gezondheidsproblemen.
– en voor nog een ander is het verdrinken in bepaalde angsten.
De uitkomst – de boodschap van de droom is vaak verrassend.

Vaak hebben terugkerende dromen (nachtmerries), gebeurtenissen, personen of dieren een functie en houden ze verband met het dagelijks leven. Een terugkerende droom is steeds de moeite waard om aandacht aan te besteden. Ze zeggen wel eens dat de droom blijft terugkomen tot je de boodschap hebt begrepen…
Ben jij klaar om de fascinerende wereld van de dromen te ontdekken …

Dromen ‘begrijpen’ kan je leren tijdens een dagcursus. Je eigen droom verklaren samen met andere cursisten door eenvoudige technieken die jou weg helpen om zelf aan de slag te gaan.

1 gedachte op “Wat houdt een droomduiding in en wat levert het op?

  1. Ik heb de cursus droomduiding gevolgd op 25/03/2017. Voor mij een echte verrijking om mezelf weer eens onder de loep te nemen aan de hand van een aantal dromen. Zo mooi wat deze dromen ons telkens weer duidelijk maken. Dank je, Olga, voor de verklaringen en de aanpak. Fijn om in contact te komen met gelijkgestemde zielen. Dank je, Lieve en Sonja, voor jullie openheid en empathie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *