Orthotherapie: een aanpak gericht naar de oorzaak

Je hebt een mooi plantje gekocht: zachtgroene bladeren, prachtige bloemen. Na enkele dagen hangen de blaadjes slap, de bloem ziet er maar flets uit.  Geen nood: je zoekt wat stokjes bij elkaar.  Onder ieder blaadje bind je heel zorgvuldig een stokje; ook de bloem krijgt een stevige steun. Dat heb je weer eens prachtig voor elkaar gebokst!

Je voelt je al een hele tijd niet echt lekker in je vel: nogal eens stekende hoofdpijn, je keel is herhaaldelijk ontstoken, ook je maag werkt niet zoals het hoort. Je gaat naar de dokter en die schrijft je wat pilletjes voor tegen de hoofdpijn, een aspirientje tegen de keelontsteking en een doosje poedertjes voor de maag.

Heb je bij het eerste voorbeeld je wenkbrauwen gefronst? En bij het tweede? Voor een plant vinden we de beschreven methode maar een bedenkelijke aanpak; voor onszelf zijn we blijkbaar heel wat minder kritisch. Met de Orthotherapie willen we geen oplapwerk leveren van een aantal randverschijnselen, maar een aanpak die naar de kern van het probleem gaat.

Veel studie, onderzoekingen en werk  zijn geleverd sinds deze vorm van therapie het levenslicht zag.  Sindsdien is deze psychotherapeutische hulpverleningsvorm uitgegroeid tot een onvervangbaar gegeven.  Het is een kortlopende therapie  met duidelijk een psychoanalytische inslag: door te graven naar het verleden wordt het probleem met wortel en al deskundig aangepakt.

Niet alles wat de orthotherapie te bieden heeft is 100% origineel;  dat zou in deze moderne tijd ook moeilijk kunnen.  Het is een samensmelting van verschillende therapievormen. Door jarenlange ervaring is de efficiëntie van deze behandeling bewezen.

Daaraan moet toegevoegd worden dat ieder te behandelen persoon een individueel, apart iemand is waaraan de therapie flexibel en integraal dient aangepast te worden, zonder de algemene lijn uit het oog te verliezen.

Daarmee is de orthotherapie uitgegroeid tot een krachtig instrument dat voor bijna iedere mens kan aangewend worden om emotionele problemen op te lossen.  Zo voert deze therapie de persoon terug naar zijn eigen, oorspronkelijke ik.  Ze rekent af met niet verwerkte conflicten die tot nu toe het leven belast hebben en die men anders levenslang met zich mee zou moeten dragen.

De orthotherapie is een complete methode om door te dringen in het onbewuste om daar de oorzaak van de neurose op te sporen en voorgoed te ontkrachten.  De mens leert zo zichzelf kennen in zijn oorspronkelijke, vrije staat. De mens kan na de therapie weer ‘echt’ (= zoals hij in wezen is) gaan leven. De bal kan weer vlot rollen!

Daaraan moet toegevoegd worden dat ieder te behandelen persoon een individueel, apart iemand is waaraan de therapie flexibel en integraal dient aangepast te worden, zonder de algemene lijn uit het oog te verliezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *